Planinarenje na Krk – Obzova 2014.

U subotu 18. listopada 2014. odlučili smo provesti dan u prirodi. Ispred zgrade Teologije okupili su se profesori Božidar Mrakovčić, Mirjana Pinezić i Tomislav Zečević te dvoje studenata Ivanka Zeko i Mišel Grgurić. Cilj našega izleta – planinarenja bio je vrh Obzova na otoku Krku gdje su nam se pridružili i profesori Franjo Velčić i Ivan Milovčić. Izgleda da je ovo bio izlet na kojemu su studenti vodili profesore, a ne kao do sada, kada je bila obratna situacija. Sunce je izmamilo osmijehe na lica i učinilo ovaj planinarski izlet još jednim lijepim druženjem. Po dolasku na Treskavac, gdje smo parkirali automobile, uputili smo se, uz punu opremu, u osvajanje vrhova otoka Krka.

Prva nam je postaja bila Veli vrh s kojega s pruža predivan pogled na Punat i otočić Košljun. Nakon kraćeg predaha uputili smo se dalje k našem cilju – Obzovi koja se nalazi na 569 m nadmorske visine, gdje smo se malo okrijepili kako bismo lakše nastavili pješačenje do automobila. Vrh Obzova okružen je valovitim visoravnima s kojih se pruža prekrasan pogled na Rijeku i planine oko nje, na otoke Kvarnera i Bašćansku Dragu iza koje se proteže div Velebit. Spuštajući se prema automobilima uočili smo zanimljive velike lokve koje su služile za napajanje stoke.

Nakon nekoliko sati pješačenja po vrhovima Krka napokon smo došli do automobila. Uputili smo se u obližnju Bašku gdje smo posjetili župnu crkvu Presvetog Trojstva, prošetali uz more, osvježili se pićem i sladoledom i na kraju, kao vrhunac, posjetili svetište Majke Božje Goričke gdje smo slavili svetu misu koju je predvodio naš profesor Tomislav. Bila je ovo još jedna prekrasna planinarska avantura uz prijateljsko druženje.

 

Mišel Grgurić, V. godina

KLIKNI OVDJE… i pregledaj cijelu galeriju slika s planinarenja