Proslava Dana Teologije u Rijeci i promocija novih diplomanata

U petak 6.12.2019.g. proslavljen je Dan Teologije u Rijeci. Svečanost je započela slavljenjem Svete mise u kapeli Bogoslovnog sjemeništa koju je predvodio krčki biskup mons. Ivica Petanjak, u zajedništvu riječkog nadbiskupa i metropolita mons. Ivana Devčića i gospićko-senjskog biskupa mons. Zdenka Križića.

Akademski čin promocije diplomanata započeo je u 11.30 u velikoj dvorani Teologije. Osim biskupâ Riječke metropolije, akademskom činu su nazočili i profesori Teologije u Rijeci, diplomanti i njihove obitelji, predstavnici Bogoslovskog sjemeništa i drugi gosti. Nazočan je bio i doc. dr. Anto Barišić, prodekan KBF-a za područni studij Teologije u Rijeci koji je novim magistrima teologije u ime KBF-a uručio diplome. Predstojnica Teologije u Rijeci, prof. dr. Veronika s. Nela Gašpar čestitala je diplomantima na njihovom zalaganju i postignuću. Svečanost je obogatio i Zbor studenata Teologije pod ravnanjem mr. art. Andrejke Srdoč.

Ovogodišnji diplomanti su:  Debelić, Andrina; Devčić Ivan; Gerenčir, Sven; Jelenc, Matteo; Mikulić, Antun; Seletković, Ana; Seletković, Ivan; Španjić, Luka; Šutić, Mateo; Vagaja, Samanta; Tomljanović, Josip; Tumpić, Marina. Studenti koji su ostvarili najbolji uspjeh u akademskoj godini 2018./2019., po godinama studija su: na I. godini studija  Silvije Jakšetić i Tomislav Nikolić,  na  II. godini studija   Antonio Vučković , na  III. godini studija Petra Jurić,  na V. godini studija  Matteo Jelenc  koji je i diplomant s najboljim uspjehom  u svih pet godina. Nadbiskup mons. dr. sc. Ivan Devčić, nagradio je diplomanta Svena Gerenčira  za najbolju diplomsku radnju koju je predstavio njegov mentor doc. dr. sc. Saša Horvat.

PDF prezentacija: diplomanti 2019