Prof. Malatesti održao predavanje „Što je filozofija? Neke dimenzije rasprave“

U organizaciji Teologije u Rijeci – Katedre filozofije, izv. prof. dr. sc. Luca Malatesti s Odsjeka za filozofiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 26. travnja 2018. (četvrtak) održao je predavanje i radionicu naslova „Što je filozofija? Neke dimenzije rasprave“, u Dvorani 116 zgrade Teologije u Rijeci, područnom studiju Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Okupljene je pozdravila predstojnica Teologije u Rijeci izv. prof. dr. sc. Nela Gašpar, koja istaknula dosadašnju plodnu suradnju s prof. Malatestijem, kao i sa Sveučilištem u Rijeci.

U svom predavanju prof. Malatesti je predstavio metafilozofiju – disciplinu koja sustavno promišlja brojne pokušaje odgovora na pitanje “Što je filozofija?”, navodeći poteškoće i argumente protiv pojedinih stavova. Posebno se osvrnuo na problematiku odnosa filozofije i znanosti, te na koje se sve načine taj odnos može promišljati.

Tijekom rasprave prof. Malatesti je razvio plodan dijalog s brojnim okupljenim studentima Teologije u Rijeci, kao i s nazočnim profesorima.

Na kraju je doc.dr.sc. Saša Horvat okupljene upoznao sa suvremenom znanstveno-stručnom literaturom na temu predavanja, a koja će uskoro biti dostupna u Knjižnici Teologije u Rijeci.