Mr. art. ANDREJKA SRDOČ

andrejkaAndrejka Srdoč, rođena 13.11.1975. u Rijeci gdje započinje svoje školovanje i glazbenu formaciju u Glazbenoj školi Ivan Matetić Ronjgov. Nakon diplome iz Teologije od 2002. nastavlja školovanje u Rimu na Pontificio Istituto di Musica Sacra, na kojem 13. lipnja 2007. postiže magisterij iz Canta Gregoriana s ocjenom “Magna cum laude”. Tema magisterija je „I communio gregoriani, identificazione liturgica e musicale“ (Pričesne gregorijanske pjesme, liturgijska i glazbena identifikacija), pod mentorstvom prof. mons. Alberta Turca. U lipnju 2006. nastupa u sikstinskoj kapeli pred Papom Benediktom XVI. sa akademskim zborom “Fondazione di Domenico Bartolucci” kojim dirigira Mo. Domenico Bartolucci, nekadašnji dirigent Capelle Sistine.
Nastupa širom Italije, Francuske, Hrvatske, sa raznim profesionalnim zborovima i kvartetima te 2005. inaugurira nove orgulje u kapeli Biskupske konferencije Italije u Rimu. Od 1998. stalni je član ženske klape Luka Rijeka; 2007. osniva Riječki nadbiskupijski zbor uz suradnju svoga muža mo. Giovannija Geracija, te 2008. zajedno osnivaju Nadbiskupijsku školu za crkvenu glazbu u Rijeci na kojoj predaje gregorijanski koral i liturgijsku muzikologiju. Organizira kao voditeljica Povjerenstva za crkvenu glazbu Riječke nadbiskupije mjesečne liturgijsko-glazbene seminare za crkvene glazbenike od 2006. godine. U suradnji sa brojnim glazbenicima iz Hrvatske i Italije organizira prigodne duhovne koncerte u riječkoj katedrali. Član je zbora “In Dulci Jubilo“, ženski zbor gregorijanskog korala u Veroni pod vodstvom mo. Alberta Turca. Aktivno nastupa od 2008. godine na brojnim koncertima interpretirajući gregorijansko, galikansko i ambrozijansko pjevanje.

Redovito piše članke o crkvenoj glazbi za časopis Zvona.

Radno iskustvo započinje u školskoj godini 2006/07. u Osnovnoj školi Zamet kao vjeroučitelj i voditelj velikog i malog dječjeg zbora. U šk. godini 2007/08. predaje glazbeni u Salezijanskoj klasičnoj gimnaziji u Rijeci. Od jeseni 2009. honorarno je zaposlena kao prof. crkvene glazbe na Teologiji u Rijeci gdje vodi i studentski zbor Teologije.

 

Službe: Asistent; Povjerenik za crkvenu glazbu i Voditeljica Škole za crkvenu glazbu
E-mail: crkvena.glazba@ri-nadbiskupija.hr
Adresa:
Broj telefona: 091/9752909
Broj faksa: Podatak nije dostupan