“MESIJANIZAM” Međunarodni simpozij biblijskih teologa u Rijeci – petak i subota, 7. i 8. studenoga 2014.

Biblijski institut KBF-a u Zagrebu, poziva Vas na Teologiju u Rijeci u petak i subotu, 7. i 8. studenoga 2014. (Velika dvorana (br. 210) – Omladinska 14, Rijeka)

Svake druge godine na jednom od naših visokih crkvenih učilišta u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u organizaciji Biblijskog instituta Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu, održava se međunarodni simpozij biblijskih teologa. Zadnji ovakav simpozij održan je na Teologiji u Rijeci 5. i 6. prosinca 2003. na temu „Stari zavjet vrelo vjere i kulture“. Nakon jedanaest godina Teologija u Rijeci ponovno ima čast biti domaćin ovog prestižnog znanstvenog skupa koji će ove godine imati za temu „Mesijanizam“.

Letak – simpozij bibličara u Rijeci (2014)

Tema mesijanizma usko povezuje Stari i Novi zavjet, dotiče se tekstova koji se često čitaju u liturgiji i najuže je povezana uz kristologiju. Prema sv. Jeronimu poznavati Pisma znači poznavati Krista, a to se na osobit način odnosi na biblijsku temu mesijanizma. Simpozij je otvoren svima, osobito svećenicima, redovnicima, redovnicama i vjeroučiteljima, ali i svim vjernicima koji upoznavajući Pismo žele bolje upoznati i Krista kako bi ga što bolje mogli i slijediti.