KONCILSKI PASTORALNI POTICAJI U AKTUALNOJ CRKVENOJ PRAKSI

Međunarodni znanstveni simpozij pod nazivom “KONCILSKI PASTORALNI POTICAJI U AKTUALNOJ CRKVENOJ PRAKSI” održat će se na našoj Teologiji u Rijeci, u petak, 15. ožujka 2013.

Tema ovogodišnjeg međunarodnog znanstvenog simpozija Teologije u Rijeci Koncilski pastoralni poticaji u aktualnoj crkvenoj praksi uklapa se u nastojanja Crkve oko proučavanja koncilske baštine i njezina aktualiziranja u današnjim pastoralnim i društvenim prilikama, na što nas posebno poziva Godina vjere. Pastoralno djelovanje u cjelini danas se ostvaruje u sve složenijim i sve izazovnijim prilikama postmodernog društva. Skori ulazak naše domovine u europsku uniju u tom pogledu predstavlja razlog dodatnog teološko-pastoralnog proučavanja mogućnosti očitovanja kršćanske nade u svijetu, ali i utjecaja postmodernih kulturalno-društvenih trendova na življenje i širenje vjere. Kao Crkva pozvani smo promišljati i poduzimati konkretne pastoralne korake kako bismo, dok slavimo i 1300. obljetnicu slobode kršćanstva, što bolje odgovorili zahtjevima nove evangelizacije. Ovaj znanstveni simpozij potaknut je, u prvome redu, tom potrebom.
Simpozij se održava na novoj lokaciji Teologije u Rijeci u učionici br. 210, Omladinska 14, Rijeka (bivši Filozofski fakultet).

>PDF program simpozija<